Ilona Coemans

Adviseur

Ilona is adviseur bij Cultuurslagers met een expertise in cultuurbeleid, strategieontwikkeling, onderzoek. Aan Universiteit Utrecht voltooide zij de bachelor Theater-, Film- en Televisiewetenschap, en vervolgens behaalde zij de master Kunst en Erfgoed: Beleid, Management en Educatie aan Maastricht University. Eerder ontwikkelde zij cultuureducatieprogramma’s voor kinderen en jongeren, werkte zij als productieleider en bood ze inhoudelijke en zakelijke ondersteuning aan festivals in en buiten Limburg. 

___________________________________________________________________

Waarom ben je in de culturele sector gaan werken?

Ik word geraakt door alle bijzondere verhalen die je met kunst kan vertellen, of het nu theater is of muziek of film. Iedere kunstvorm heeft iets unieks! Ik vind het fantastisch om kunst en cultuur indirect mede mogelijk te kunnen maken en te ervaren wat het losmaakt. Op individueel niveau, maar ook de verbindingen die ontstaan in een stad of wijk of op een festival. Daarnaast is de culturele sector altijd in beweging, instellingen en makers zijn immer in de weer om in te spelen op de actualiteit en op zoek naar nieuwe vormen om mensen samen te brengen. Die openheid, flexibiliteit en intrinsieke motivatie van de culturele sector spreken mij ontzettend aan.

Wat is jouw affiniteit met de culturele sector?

Ik heb zelf geen uitvoerend talent, maar ben wel regelmatig in het culturele veld te vinden als vrijwilliger of producent. Onder andere voor de Voorleesexpress, Nederlandse Dansdagen en het Limburg Festival.

Waarom is het leuk om bij Cultuurslagers te werken?

Ik word blij als ik zie dat overheden, culturele instellingen en initiatiefnemers door onze hulp en inzet echt een verschil kunnen maken. De opdracht aan Cultuurslagers kan daarbij van alles zijn: van het vormgeven van een hernieuwde artistieke of zakelijke strategie tot fondsenwerving, van het schrijven van een compact projectplan tot het organiseren van workshops. Dat maakt het werk gevarieerd en dynamisch. Daarnaast is onze werkwijze heel persoonlijk en zijn we in onze communicatie altijd ‘to the point’, juist ook in de documenten die we opleveren. Daardoor sluiten we goed aan op het culturele veld en kunnen we in gesprekken ook echt de diepte raken. En natuurlijk hebben we een heel fijn team waarmee ons met veel toewijding maar ook veel plezier inzetten voor cultuur.


 

© cultuurslagers 2023                 privacystatement

Volg ons