Foto Lisa

Lisa Alzer

junior adviseur & Chef de bureau

Lisa is junior adviseur en Chef de bureau bij Cultuurslagers. Ze voltooide de bachelor Kunst en Economie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en ronde daarna de Master Art and Heritage: Policy, Management and Education af aan de Universiteit van Maastricht. Naast Cultuurslagers is ze ook nog werkzaam als floormanager bij Marres, huis voor hedendaagse cultuur in Maastricht. 

___________________________________________________________________

Waarom ben je in de culturele sector gaan werken?

Ik kom uit een familie met veel kunstenaars, waardoor ik al van jongs af aan een voorliefde heb ontwikkeld voor beeldende kunst. Na het volgen van een kunstopleiding in Utrecht kwam ik erachter dat mijn affiniteit niet alleen ligt bij het kunstenaarschap, maar ook bij cultureel ondernemerschap en het werk achter de schermen in de kunstwereld. Hierdoor ben ik in de kunst en cultuur wereld aan de slag gegaan als curator, productie medewerker, floormanager en nu dus ook als junior adviseur & Chef de Bureau.

Wat is jouw affiniteit met de culturele sector?

Ik werd vroeger overal naar toe gesleept, van opera voorstellingen tot tentoonstellingen. Ondanks dat ik het vroeger niet altijd even leuk vond, heb ik hierdoor wel een voorliefde ontwikkeld voor de culturele sector. Ik werk met heel veel liefde samen met kunstenaars, initiatieven en overheden om de kunst en cultuur wereld een beetje mooier te maken.  

Waarom is het leuk om bij Cultuurslagers te werken?

Wanneer wij samen met culturele instellingen en overheden kunnen zorgen voor een diverse, duurzame en toegankelijke sector, krijg ik daar heel veel energie van. De opdrachten waar we bij Cultuurslagers aan werken zijn dan ook heel uiteenlopend en het contact met alle verschillende partijen is direct en persoonlijk. Daarnaast hebben we een super enthousiast en ambitieus team, dat het werken bij Cultuurslagers nog leuker maakt!

© cultuurslagers 2023                 privacystatement

Volg ons