NICOLE GEERLINGS

junior adviseur

Nicole is junior adviseur bij Cultuurslagers met een expertise in cultuur- en erfgoedbeleid en zakelijke gezondheid. Ze voltooide de Bachelor Cultuurwetenschappen en daarna de Master Kunst, Cultuur en Erfgoed met specialisatie ‘Heritage and Society’, beide aan Maastricht University. Hiervoor was ze zakelijk leider van Stichting Kamermuziek Limburg. Naast Cultuurslagers is ze op dit moment ook werkzaam als zakelijk leider/ producente bij Stichting Heritage Sinfonietta.

___________________________________________________________________

Waarom ben je in de culturele sector gaan werken?

Kunst en cultuur verbindt mensen en vertelt verhalen die normaal niet zomaar vertelt worden. Het geeft ons leven kleur. Een zeer waardevolle toevoeging aan onze samenleving dus. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat kunst en cultuur ook een vast onderdeel zou moeten zijn van de opvoeding van ieder kind. Ik wil graag een bijdrage leveren aan de prachtige culturele sector die Nederland rijk is: méér kunst en cultuur mogelijk maken en ervoor zorgen dat onze kunst, cultuur en erfgoed ook voor latere generaties beschikbaar is en blijft.

Wat is jouw affiniteit met de culturele sector?

Via het vak CKV op de middelbare school kwam ik zelf pas echt met cultuur in aanraking en dit heeft me nieuwsgierig gemaakt. Na de middelbare school besloot ik om zélf kunst te gaan maken en ben toen begonnen aan een studie op de kunstacademie in Maastricht. Daar merkte ik al gauw dat ik de theorie en de kunstgeschiedenislessen interessanter vond dan het kunst creëren zelf. Een overstap naar de opleiding Cultuurwetenschappen was toen ook snel gemaakt. Naast mijn opleidingen heb ik ook altijd iets willen betekenen voor de sector. Omdat ik weet dat vrijwilligers hier heel waardevol zijn, heb ik diverse vrijwilligersfuncties vervult in het verleden. Zo heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij de ECI Cultuurfabriek in Roermond, Marres Maastricht en bij het YOUNG OFFICE in het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Waarom is het leuk om bij Cultuurslagers te werken?

Naast het werken in een super gezellig en toegewijd team, haal ik voldoening uit het kunnen helpen van mensen of instellingen. De opdrachten bij Cultuurslagers zijn zeer divers; van fondsenaanvragen voor kleine projecten tot grote beleidsstukken voor Provincies, van alles komt voorbij. Wanneer een project daadwerkelijk vorm krijgt is dat fantastisch om te zien. Dat geeft een voldaan gevoel. 

© cultuurslagers 2023                 privacystatement

Volg ons