NICOLE GEERLINGS

junior adviseur

Nicolle studeerde Bachelor Cultuurwetenschappen en daarna de Master Kunst, Cultuur en Erfgoed met specialisatie ‘Heritage and Society’, beide aan Maastricht University. Ze was zakelijk leider van Orlando Festival en werkte mee aan het European Summer Course for chamber music. Daarnaast is zij werkzaam als producent.

___________________________________________________________________

Waarom ben je in de culturele sector gaan werken?

Ik vind kunst en cultuur een waardevolle toevoeging aan de samenleving en de opvoeding van ieder kind. Ik wil graag een bijdrage leveren aan de prachtige culturele sector die Nederland rijk is, méér kunst en cultuur, én ervoor zorgen dat onze kunst, cultuur en erfgoed ook voor latere generaties beschikbaar is en blijft.

Wat is jouw affiniteit met de culturele sector?

Via het vak CKV op de middelbare school kwam ik zelf met cultuur in aanraking en dit heeft me nieuwsgierig gemaakt. Na de middelbare school wilde ik graag zélf kunst maken. Ik ben toen begonnen aan het propedeusejaar op de kunstacademie. Daar merkte ik al gauw dat ik de theorie en de kunstgeschiedenislessen interessanter vond dan het kunst creëren zelf. Een overstap naar de opleiding Cultuurwetenschappen was toen ook snel gemaakt. Naast mijn opleidingen heb ik ook altijd iets willen betekenen voor de sector. Omdat ik weet dat vrijwilligers hier heel waardevol heb ik ook altijd mijn steentje willen bijdragen door diverse vrijwilligersfuncties in het veld. Zo heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij de ECI Cultuurfabriek in Roermond, Marres Maastricht en bij het YOUNG OFFICE in het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Waarom is het leuk om bij Cultuurslagers te werken?

Ik haal er voldoening uit wanneer ik daadwerkelijk iemand heb kunnen helpen of wanneer de uitvoering van een project plaatsvindt. Dat geeft mij een euforisch gevoel!

onze opdrachtgevers 

© cultuurslagers 2023                 privacystatement

Volg ons