NICOLE GEERLINGS

ERFGOEDBELEID

We stellen je graag voor aan Nicole Geerlings! Nicole werkt binnen Cultuurslagers aan Erfgoedbeleid, Professionele kunsten en podiumkunsten, Fondsenwerving en Museumstudies.

Nicolle studeerde Bachelor Cultuurwetenschappen en daarna de Master Kunst, Cultuur en Erfgoed met specialisatie ‘Heritage and Society’, beide aan Maastricht University.

We vroegen Nicole waarom ze in de culturele sector is gaan werken: ‘Ik vind kunst en cultuur een waardevolle toevoeging aan de samenleving en de opvoeding van ieder kind. Ik wil graag een bijdrage leveren aan de prachtige culturele sector die Nederland rijk is, méér kunst en cultuur, én ervoor zorgen dat onze kunst, cultuur en erfgoed ook voor latere generaties beschikbaar is en blijft.’

Nicole houdt zich binnen Cultuurslagers bezig als adviseur voor professionele kunsten, podiumkunsten, fondsenwerving en erfgoed. Naast dat is zij ook werkzaam als producente en zakelijk leider voor het Orlando Festival en de European Summer Course for chamber music.

We vroegen Nicole hoe ze in de culturele sector terecht is gekomen: ‘Mijn ouders waren vroeger niet zo van ‘naar het theater of het museum gaan’. Via het vak CKV op de middelbare school kwam ik hier zelf wel mee in aanraking en heeft dit me nieuwsgierig gemaakt. Na de middelbare school wilde ik graag zélf kunst maken. Ik ben toen begonnen aan het propedeusejaar op de kunstacademie. Daar merkte ik al gauw dat ik de theorie en de kunstgeschiedenislessen interessanter vond dan het kunst creëren zelf. Een overstap naar de opleiding Cultuurwetenschappen was toen ook snel gemaakt.

Naast mijn opleidingen heb ik ook altijd iets willen betekenen voor de sector. Omdat ik weet dat vrijwilligers hier heel waardevol heb ik ook altijd mijn steentje willen bijdragen door diverse vrijwilligersfuncties in het veld. Zo heb ik vrijwilligerswerk gedaan bij de ECI Cultuurfabriek in Roermond, Marres Maastricht en bij het YOUNG OFFICE in het Bonnefantenmuseum in Maastricht.’

Nicole haalt voldoening uit wanneer zij daadwerkelijk iemand heeft kunnen helpen of wanneer ze toewerkt naar een uitvoering ‘dat geeft een euforisch moment’.

selin yildirim

communicatie specialist

Interne en externe communicatie en advies over communicatie aan culturele instellingen

mEER LEZEN

pim van goch

erfgoed beleid en onderzoek

Adviseur erfgoed beleid, fondsenwerving en gemeentelijk cultuurbeleid t.a.v. erfgoed

Nicole Geerlings

erfgoed beleid en onderzoek

Adviseur erfgoedbeleid, Professionele kunsten en podiumkunsten, Fondsenwerving en Museumstudies. 

onze opdrachtgevers 

© cultuurslagers 2021                   privacystatement

Volg ons