Nina Scholtens

Adviseur

Nina is adviseur bij Cultuurslagers met een expertise in het schrijven van strategische documenten (projectplannen, activiteitenplannen en jaarplannen) en met instellingen gaat ze in gesprek over hun beleid en grootschalige fondsenwerving. Ze studeerde de bachelor European Studies (Zuyd Hogeschool) en master Cultural Policy & Arts Management (University College Dublin).

___________________________________________________________________

Waarom ben je in de culturele sector gaan werken?

Vanuit mijn vroegere ambitie om professioneel zangeres te worden, ben ik veel met veel muzikanten in contact gekomen. Hun passie en creativiteit inspireerde me enorm en motiveerde mij om ook in de culturele sector aan de slag te gaan.

Wat is je affiniteit met de culturele sector?

Ik ben momenteel op verschillende manieren werkzaam in de culturele sector: als fondsenwerver bij Parkstad Limburg Theaters en Cultura Nova en als freelance projectmedewerker bij Stichting Art Futures. Daarvoor heb ik gewerkt voor het Europaplatform voor Kunsten ’92, de Royal Irish Academy of Music, de European Association of Conservatoires (AEC) en MusiQuE-Quality Enhancement.

Waarom is het leuk om bij Cultuurslagers te werken?

Cultuurslagers is een bureau met enthousiaste aanpakkers die hart hebben voor de culturele sector.  Samen met mijn collega’s te mogen werken aan een vernieuwende en veerkrachtige sector zorgt voor mij voor veel plezier die mij stimuleert om bij Cultuurslagers actief te zijn. Ik vind het leuk om een plan aan te leveren waar organisaties echt mee aan de slag kunnen gaan. Iets dat niet in de bureaula komt te liggen, maar waarbij ik het gevoel heb een steentje bij te kunnen dragen aan bepaalde aspecten of structuren van de culturele sector. Ik word blij van brainstorms en inspirerende gesprekken met klanten, het meemaken van interactieve workshops en is blij wanneer het plan heeft gezorgd voor een positieve subsidie uitslag.

© cultuurslagers 2023                 privacystatement

Volg ons